Filme și lux pe Coasta de Azur

Filme și lux pe Coasta de Azur

Riviera Franceza, sau Coasta de Azur, cum o numesc francezii este locul de joacă al celor bogați și faimoși și în general, al celor ce își permit luxul de a locui într-un cadru de vis. Aici vei găsi plaje minunate, vei avea parte de o vreme încantatoare și totodata, vei simți luxul și strălucirea zonei. Printre evenimentele anuale ce au loc pe Riviera Franceză se numără Festivalul de Film de la Cannes și Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco.

Èze este o așezare medievală fortificată, aflată la 430m deasupra nivelului mării, de unde se poate admira întreaga priveliște a Mării Mediterane. Orașul Èze merită vizitat, cei care vin aici putând merge la cele două faimoase parfumerii, Galimard si Fragonard, la castelul fortificat din secolul 12 sau la Le Jardin Exotique d’Eze, o grădină plină de plante exotice și statui încântătoare, care oferă unele dintre cele mai frumoase priveliști din zonă.

Villa Ephrussi de Rothschild se află la malul mării și a aparținut în trecut baronesei Beatrice de Rothschild. Aceasta este o casa încântătoare, aflată în peninsula Cap Ferrat, înconjurată de grădini de vis. Cunoscută și sub numele de Villa Ile-de-France, iți oferă șansa de a admira priveliștile încântătoare ale golfurilor Villefranche și Beaulieu. Construcția și mobilierul din interior, multe dintre ele fiind piese de o valoare inestimabilă, au fost donate de baroneasă, după moartea sa Academiei de Arte Frumoase din cadrul Institutului Francez. În prezent, Villa Ephrussi de Rothschild este deschisa pentru public.

Până în secolul 19, Cannes era doar un sat liniștit de pescari, dar în prezent este un oraș la malul mării, plin de stralucire, faimos în întreaga lume pentru festivalul anual de film care se organizează aici. În luna mai a fiecărui an, atunci când are loc evenimentul, mii de fani se adună în Cannes pentru a vedea starurile de cinema care defilează pe covorul roșu, întins pe treptele Palais des Festivals, unde sunt proiectate mii de filme. Lângă Palais des Festivals se află La Croisette, faleza magnifică străjuită de palmieri, hoteluri și restaurante luxoase și magazine de firmă precum Gucci, Chanel și Dior.

Antibes este o stațiune pitorească, aflată între Nisa si Cannes. Aceasta era cândva un port comercial grecesc. Al doilea oraș ca mărime de pe Riviera Franceză, Antibes nu este doar un oraș vechi. Aici se află unul dintre cele mai elegante porturi din Marea Mediterană, si Muzeul Picasso, dedicat legendarului artist care a trăit în acest oraș în anul 1946. Muzeul se află în castelul Grimaldi, care a aparținut cândva vestitei familii Grimaldi.

Dacă vei alege Coasta de Azur ca destinație pentru următoarea ta vacanță, îți garantez că te vei întoarce mai bogat în amintiri.