De la vacante la vaccinare si inapoi la vacante. Cum ne marcheaza C-urile de la Romexpo viata

De la vacante la vaccinare si inapoi la vacante. Cum ne marcheaza C-urile de la Romexpo viata

Candva gazde ale targurilor de turism bianuale, pavilioanele C, din incinta Romexpo, sunt acum centre pentru vaccinare. Atmosfera de sarbatoare a festivalurilor de calatorii in jurul lumii e inlocuita acum de emotia si speranta care li se citesc pe chip zecilor de mii de vizitatori ai targurilor de turism din trecut. Certificatul de vaccinare cu care pleaca acum din C-uri va fi maine vocherul pentru vacanta fara conditii la care spera de mai bine de un an.

E primul Paste pe care il putem petrece intre oameni si calatorind. Calatoriile se desfasoara inca respectand conditiile impuse de tarile de destinatie si se amplifica pe masura ce creste numarul persoanelor vaccinate si scade numarull imbolnavirilor. Nu avem inca un orizont de timp pana la reluarea vietii de dinainte de martie 2020, dar semne ca normalizarea e aproape sunt.

De Paste, romanii aproape ca au ocupat Egiptul, catre Sharm el Shekh, Hurghada, Marsa Alam, El Goruna plecand zeci de curse directe din aproape toate orasele cu aeroport ale Romaniei. De Paste romanii strabat Turcia, Portugalia, Dubaiul, intr-o dorinta acerba de reintoarcere la o viata in care pot ajunge spontan sau programat oriunde pe glob isi doresc. Si tot de Paste romanii se relaxeaza in statiunile balneare, la munte sau pe litoralul romanesc. E prima sarbatoare din pandemie care arata cat de cat ca-n vremurile normale.

De Craciun si de Revelion, cand inca nu incepuse campania de vaccinare in Romania, mii de turisti ajungeau in destinatii exotice cu zboruri directe la care nimeni nu se gandea anterior ca sunt posibile. Are si pandemia partile ei bune, a facut posibila legarea Romaniei de Maldive, Zanzibar, Republica Dominicana, Cancun intr-un timp mai scurt.

Nu e de mirare ca-s cozi la centrele de vaccinare din C-uri sau ca vaccinarea continua si in zilele de Paste. In C-uri isi planificau vacantele in trecut, in C-uri fac acum primul pas pentru vacante fara restrictii. Cu certificatul de vaccinare au drum liber spre Grecia, Croatia, Muntenegru, Azore, Madeira, Georgia, Islanda, Slovacia, Bulgaria inca din luna mai. Si multe alte tari vor face astfel de anunturi in lunile urmatoare. Zborurile directe spre destinatiile traditionale pentru vacanta de vara sunt deja pregatite.