Madrid cel regal

Madrid cel regal

Madrid este cel mai mare oraș din Spania, capitala acesteia dar și a comunității autohtone ce poartă același nume. Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, orașul a devenit capitală în anul 1561, în timpul domniei regelui Filip al II-lea de Habsburg, ca urmare Madrid  devenind un oraș înfloritor.

Palatul Regal a fost construit la mijlocul anilor 1700 pentru regele Filip al V-lea și se află pe site-ul palatului maghiar Alcázar din Madrid, care a ars în anul 1734. Acesta este cel mai mare palat regal din Europa de Vest iar din arhitectura sa fac parte stilurile baroc și neoclasic. Palatul adăpostește opere de Goya, Caravaggio și Velázquez precum și colecții de ceasuri, tapiserii, porțelan și arginterie, toate făcând parte din colecțiile regale. De altfel, vei putea vedea singurul cvartet de instrumente cu coarde Stradivarius din lume, dar și colecția de arme personale ale lui Charles al V-lea, din secolul al XVI-lea.

Indiferent dacă sunteți un susținător al clubului sau nu, Real Madrid este cea mai de succes echipă de fotbal a Europei, având un record de 11 Cupe europene. Prin urmare orice microbist ar trebui să viziteze stadionul acesteia de 85.000 de locuri, unde istoria a fost făcută de multiple ori de-alungul anilor. Vei avea ocazia să te bucuri de priveliștile panoramice ale stadionului, vei putea vizita camera de gardă, colecția de trofee, sala de presă și multe altele.

Cu piese neprețuite adunate din întreaga Spania, Muzeul de Arheologie reprezintă o călătorie prin impresionanta istorie a Spaniei. Ceea ce te va surprinde cu siguranță, este bogăția de obiecte magnifice care predomină perioada romană. Cele mai prețioase dintre aceste comori și sculpturi iberice sunt păstrate în condiție perfectă, arătând ca fiind aproape noi, cu toate că au cel puțin 2.500 de ani.

Plaza Mayor este o superbă piață de artă nouveau care datează din anul 1916, fiind o experiență gastronomică, o destinație unde se pot achiziționa cele mai bune, mai speciale condimente pe care le oferă Spania. De asemenea se găsesc multiple baruri de tapas unde se poate servi băutura preferată alături de gustările locale preferate, precum patatas bravas, gambas al ajillo și boquerones.

Dacă te hotărăști să vizitezi superbul Madrid, ți-am pregătit o ofertă potrivită pentru tine, tu trebuie doar să te ocupi de bagaje.