Marmaris, cocktail de istorie în nuanțe de turcoaz

Marmaris, cocktail de istorie în nuanțe de turcoaz

Marmaris este un oraș-port și o stațiune turistică de pe coasta Mării Mediterane, situat în provincia Muğla, în Sud-Vestul Turciei. Principala sursă de venit a locuitorilor din Marmaris este turismul internațional. Orașul este situat între munți, aceștia intersectectându-se lângă mare, deși în urma construcțiilor din anii 1980, a mai rămas puțin din satul de pescari care a fost Marmaris până la sfârșitul secolului al 20-lea. În anul 2010, populația orașului era de 30.957, ajungând până la 300.000 – 400.000 de persoane în timpul sezonului turistic.

Este imposibil să te plictisești în Marmaris. Plaje aglomerate, baruri și restaurante diverse, viață de noapte aglomerată, cu o stradă dedicată muzicii de dans. Strada Barului se află vis-a-vis de bazarul plin de turiștii curioși, acesta satisfăcându-i pe cei mai exigenți petrecăreți, având un spațiu uriaș special amenajat pentru dans în aer liber.

În Marmaris există multe activități și pentru familii, precum excursii cu barca la prețuri accesibile, în jurul golfului și în orașele învecinate. În Marmaris se găsesc de asemenea, două parcuri acvatice, iar agențiile de turism locale oferă o gamă largă de excursii la Dalyan, Fethiye, Pamukkale, Efes și alte locații populare din vestul Turciei.

Poți face o croazieră zilnică care te duce prin golfurile turcoaz, țărmurile muntoase, ruinele orașelor antice și o peșteră, a cărei singura intrare este de la mare, care înconjoară Marmaris, cu o oprire la plaja cu frunze Cennet Adası, care înconjoară Golful Marmaris. Îți recomand să-ți rezervi locul cu cel puțin o zi înainte, deoarece croazierele sunt foarte căutate de către turiști.

Am adunat câteva excursii din care este garantat să pleci cu galeria foto încărcată.

Jeep Safari – conduceți în jurul munților din jurul orașului Marmaris și vizitați sate, cascade și plaje pitorești. Un tur în jurul Peninsulei Bozburun la sud de Marmaris combină de obicei o vizită la barul de nisip Kızkumu. O zi de distracție costă aproximativ 25 TL de persoană.

Hamam – o baie turcească tradițională, cu saună, peeling corporal, masaj cu spumă și masaj cu ulei. De la 20TL de persoană, inclusiv transportul la și de la băi.

Noapte turcească – noapte de divertisment cu mâncăruri tradiționale turcești, dans și divertisment, inclusiv dansatori din buric. Multe hoteluri își fac propriile nopți turcești, iar prețurile variază între 15-30 TL pentru bufet și divertisment.

De asemenea, excursii în locuri mai îndepărtate, cum ar fi plaja cu broaște țestoase Dalyan și băile de noroi, Pamukkale și Lycia.

Fă-ți bagajul, pentru mai multe informații despre drum și cazare, dă click aici!