Mister, Magie și Cairo

Mister, Magie și Cairo

Străbătut de cel mai lung fluviu din lume și definit de o istorie și cultură de mii de ani, Cairo este un oraș unic care promite să fascineze și să-ți întreacă orice așteptare.

Simbol al Egiptului, Marile Piramide de pe platoul de la Giza sunt pe primul loc în topul oricărui turist care ajunge prima dată aici. Singurele dintre cele 7 minuni ale lumii din Antichitate care încă mai pot fi vizitate, acestea atrag istorici și arheologi, aventurieri, și turiștii din toate colțurile lumii. Emblematice și esențiale pentru orice călător care ajunge în Egipt, Marile Piramide nu au voie să lipsească din planul tău de vacanță.

Un alt simbol al Egiptului este Sfinxul, aflat chiar în fața Piramidei lui Keops. Construcția reprezintă o creatura mitologică cu corp de leu și cap de femeie. Acesta este cea mai mare statuie din lume realizată dintr-o singură bucată de piatră de calcar.

Când ajungi în Cairo, nu uita și de Sakkara. Aici vei găsi o zona încărcată de mister, pentru că nu mulți turiști știu de ea. Piramidele de aici sunt mult mai vechi decât cele din Giza. Aici poți intra într-o piramidă târându-te prin ea – nu este o aventură recomandată claustrofobilor – și poți vizita o veche școală de țesut covoare egiptene.

Muzeul Egiptean este situat într-o clădire veche de peste 100 de ani care conține cea mai vasta colecție de artifacte din epoca faraonilor, acestea având o vechime de până la 5000 de ani. La parterul muzeului poți vedea statui, monede, papirus și multe alte obiecte de acest fel, iar la etaj vei descoperi elemente surprinzatoare, precum camera dedicată regelui Tutankhamun, care a murit la vârsta de doar 19 ani. Deși trupul său nu se află la muzeu, bogațiile descoperite în mormânt sunt expuse, de la masca de aur de 11 kg și până la cea mai mică agrafă.

O excursie în Valea Regilor este mai mult decât recomandată tuturor celor fascinați de istoria egipteană antică, de faraoni și legende. În Valea Regilor se găsesc mormintele a peste 60 de faraoni și a peste 100 de regine și urmași de spiță regală. Turiștii pot vizita însă doar 7 morminte, acestea fiind păstrate în condiții excelente.

Îți recomand de asemenea o călătorie către templul AbuSimbel, închinat faraonului Ramses al II-lea. Călătoria trebuie programată cu cel puțin o zi înainte și va traversa deșertul pe o distanță de peste 230 de km vest de barajul Aswan. Regulile de călătorie sunt foarte stricte, nu ai voie să întarzii și nu ai voie săcălătoreștispreAbuSimbelsingur, ci numai însoțit de ghizi. De altfel, se recomandă plecarea cu grupul de la 4 dimineața, pentru a evita temperaturile foarte mari din timpul zilei. Odata ajuns acolo, vei descoperi unul dintre cele mai cunoscute și emblematice simboluri ale Egiptului și o zona încărcată de magie și mister.

Pe Insula Philae, se găsește unul din cele mai frumoase temple închinate zeiței Isis, zeița fertilității și a maternității din întreg Egiptul. Îți recomand să rămai pe insula o zi, doua, deoarece aproape în fiecare seara vei avea parte de un spectacol de lumini și sunete la acest templu unic în lume.

Dacă te-am convins, du-te să-ți pregătești bagajele, noi ți-am pregătit o super ofertă.