Șarmantul Sharm el Sheikh

Șarmantul Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh este un oraș situat în partea de sud a peninsulei Sinai, în regiunea egipteană Janub Sina’, pe fâșia de coastă între Marea Roșie și Muntele Sinai.

Șarm el Seikh este centrul administrativ al regiunii Janub Sina’ ce include și orașe mai mici ca Dahab și Nuveiba, precum și zona interioară montană, Mănăstirea Sfânta Ecaterina și Muntele Sinai. Sharm el Sheikh este cunoscut ca Orașul Păcii, cu referire la multiplele conferințe internaționale de pace ce au loc în acest oraș.

Până în anul 1968, Sharm el Sheikh nu era decât o comunitate de pescuit liniștită. În ultimii ani însă aceasta a devenit una dintre cele mai populare stațiuni de pe plajă din Egipt, cu turiști venind din toate părțile lumii.

Sharm el Sheikh este un fel de Mecca a porturilor de apă din Egipt. Atracția principală a acestei stațiuni este reciful de corali. Astfel, sunt de neratat scufundările până la recifurile de corali. Apele Mării Roșii au o parte din cea mai diversă viață marină din lume. De asemenea, te încurajez să încerci kite surfing, schi nautic și windsurfing. Nu-ți face griji dacă nu ești un înotător încrezător, poți opta pentru o călătorie pe unul din vapoarele cu fundul de sticlă.

Parcul Național Ras Mohamed este o rezervație naturală situată pe vârful sudic al orașului Sinai, și se întinde pe o suprafață de 480 de kilometri pătrați. Te vei îndrăgosti de acest loc în momentul în care vei ajunge acolo, pentru deșerturile sale neatinse, plajele cu nisip alb și site-urile de scufundări și snorkelling având unele dintre cele mai exotice nume, precum Jackfish Alley sau Anemone City, completate de 1.000 specii de pești, 150 de crustacee diferite și familii de broaște țestoase.

Golful Na’ama este centrul atracțiilor din Sharm el Sheikh. Dacă cauți o zi distractivă, îți recomand să îți petreci ședințele de plajă aici. Atmosfera mediteraneană este predominantă, față de cea egipteană, dar mulți turiști se îndreaptă către Na’ama, datorită echilibrului perfect al relaxării și al hedonismului.

Dacă călătorești cu cei mici, îți propun să petreci o zi la Parcul Acvatic Aqua Blue. Situat în Hadaba, acest paradis acvatic garantează o zi plină de distracți pentru toată lumea. Având 44 de tobogane și jocuri de apă și 9 piscine, Aqua Blue este perfect atât pentru copii cât și pentru adulți.

Stilul unic și arhitectura izbitoare al Mocheei Al Mustafa fac acest sanctuar de cult uimitor, atât în ​​interior cât și în exterior. Cu o fațadă minunată de marmură, o cupolă impresionantă și câteva minarete înalte, veți experimenta un sentiment copleșitor de pace și calm atunci când o vizitezi.

După o vizită în Sharm el Sheikh Instagramul tău va fi plin, de amintiri și urmăritori curioși. Dacă îți dorești o experiență unică, fă-ți bagajele.