Surprinzătorul Costa del Sol

Surprinzătorul Costa del Sol

Costa del Sol este asociată cu ​​splendoarea Mării Mediterane și plajele sale de nisip fantastice, fiind cu siguranță un loc minunat pentru a vă bucura de soare și de viața de noapte de renume mondial. Cu toate acestea, ceea nu este foarte cunoscut despre Andalucía este faptul că acestă regiune oferă de asemenea și cea mai sudică stațiune de schi din Europa, sejurul începând în luna decembrie și terminându-se la începutul lunii mai.

În anul 2016, 22 de plaje din Costa del Sol au fost decorate cu steagul albastru, acesta fiind standardul de aur pentru igienă și facilități publice, așadar oriunde te-ai duce vei fi mereu aproape de o plajă de primă clasă.
De asemenea, clima ajută, deoarece Costa del Sol are cel mai lung sezon de plajă din Spania Iberică, cu căldură consistentă de la aprilie până la sfârșitul lunii octombrie. Dacă dorești pace și izolare, atunci Playa del Cañuelo de lângă Nerja reprezintă alegerea perfectă. Dacă în schimb cauți ceva mai animat, îți recomand Torremolinos.

Multor turiști le este imposibil să se opună apelor Mării Mediterane, alegând să practice sporturi precum windsurf sau să se scufunde în adâncurile sale. În fiecare stațiune din Costa del Sol se găsește câte un centru de sporturi acvatice lângă plajă. Instructorii îți vor da cursuri și îți vor pune la dispoziție toate uneltele necesare la dispoziție, de la jet ski la parasailing.

O parte din magia regiunii Costa del Sol se află la doar câteva minute distanță, anume Malaga, unul din centrele culturale din Andaluzia. Îți recomand să-ți rezervi o zi întreagă, pentru a putea vizita totul. Pune-ți pe lista cele două muzee care îi păstrează operele lui Picasso, Malaga fiind orașul în care artistul s-a născut, Muzeul de Modă și cel de Automobile.

În orașul Ronda din vei putea face cele mai frumoase fotografii. Atracția locală este Puente Nuevo, un pod din secolul al XVIII-lea care traversează cheile El Tajo. Nu trebuie neglijat nici „La Ciudad”, cea mai veche parte a orașului, și bisericile și palatele sale medievale, precum și Alminar de San Sebastián, minaretul din moscheea orașului maur.

Piața Centrală din Malaga poate fi ușor confundată cu o operă datorită arhitecturii speciale, fiind construită din fier și sticlă. Fereastra deosebită, de vitraliu, așezată deasupra intrării te va face să te simți ca și când ai vizita un loc sacru, nu unul din care ți-ai lua alimente proaspete. Indiferent dacă ai sau nu nevoie de ceva de acolo, te încurajez să faci o plimbare până la Piața Centrală din Malaga, te asigur că nu vei regreta.

Peșterile din Nerja au fost descoperite de un grup de tineri, din greșeală care, după ce au intrat, au fost îngroziți de scheleții de lângă bolurile ceramice. Ghidurile electronice vă informează despre geologia și istoria umană a acestor camere. De asemenea îți vor oferi înformații despre picturile din peșteră, stalagmite, stalactite și despre descoperirile arheologice din sticlă.

Alcazaba de Antequera este o cetate ce datează din secolul al XIX-lea, aceasta fiind extinsă și transformată într-un cartier cu pereți mici, pentru musulmanii care au fost expulzați din restul Spaniei în urma recuceririi creștine. Ghidul audio va aduce la viață pereții și turnurile acestui complex.
Turnul principal, Torre de Papabellotas, este acoperit cu o cupolă arcuită, aceasta a fiind adăugată în secolul al XVI-lea, după ce orașul a devenit creștin pentru a găzdui clopotul lui Antequera, pe care îl poți vedea astăzi.

Cu prietenii, familia, persoana iubită sau singur, Costa del Sol este garantat să te surprindă cu experiențe de neuitat!