Vibranta Costa Brava

Vibranta Costa Brava

Costa Brava este o regiune de coastă în nord-estul Cataloniei, în provincia Girona din Spania. De asemenea, faimoasa coastă a Cataloniei este considerată ca fiind una dintre cele mai vechi autonomii din Spania. Începând cu anii ’50, a început dezvoltarea turistică a regiunii, principala ocupație, pescuitul, devenind secundară. Numele de Costa Brava, care înseamnă „coasta sălbatică” sau „coasta accidentată”  în dialectul catalan, a fost dat zonei de un poet, termenul fiind folosit pentru prima oară în 1908 în ziarul La Veu de Catalunya de Ferran Agulló. Acesta a fost  inspirat de frumusețea naturii care a atras numeroși artiști de-a lungul timpului. Denumirea a fost mai apoi popularizată intens de către Ministerul turismului pentru a atrage turiști în zonă. 

Costa Brava este considerată una dintre cele mai populare stațiuni din Spania. Plajele acoperite cu nisip auriu sau pietricele și apele azurii ale Mediteranei primesc întotdeauna steagul albastru european, iar plajele Lloret de Mar și Fenals au primit marca ICTE Q pentru turism excelent. Orașele de-a lungul întregii coaste Catalonia aduc zonei un amestec puternic de istorie și cultură bogată, tradiție și confort turistic. Aceasta este o ocazie excelentă de a face plajă și excursii în orașe superbe precum Barcelona cea vibrantă sau Gerona medievală.

Lloret de Mar este cea mai populară stațiune din Costa Brava. Frecventată, în mod special, de tineri. Aceasta oferă o viață de noapte palpitantă, plaje minunate, restaurante cu meniuri tradiționale și atracșii turistice foarte interesante. Lloret del Mar se află la 75km distanță de Barcelona, iar plaja cu nisip alb are o lungime de 1.630m și o lățime de 45m. Perfectă pentru familiile cu copii sau pentru cuplurile care caută liniște, stațiunea Tossa del Mar se află la 103km distanță de Barcelona. În această stațiune veți descoperi 3 plaje, anume Plaja Gran, La Mar Menuda si El Codolar. Blanes este cea mai liniștită stațiune din Costa Brava. Fost sat de pescari, stațiunea încă păstrează clădiri și obiceiuri din acea perioadă. În fiecare seară, în portul stațiunii puteți observa bărcile pescarilor pline de fructe de mare sau pești abia pescuiți.

Aproape de granița cu Franța și munții Pirinei, se află orașele Port Lligatsi Cadaques, unde au locuit marii artiști Salvador Dali, Joan Miro și Pablo Picasso. Una dintre cele mai populare atracții din Costa Brava este Triunghiul lui Dali, ce permite turistilor să viziteze locurile unde s-a nascut și a trăit marele artist Salvador Dali. Muzeul Figueres Dali se află în satul Figueres și este al doilea cel mai vizitat muzeu din Spania, dupa Prado din Madrid. În Portlligrat se află casa în care a locuit Salvador Dali până în 1982. Deși este o locuință simplă, cu o arhitectură deloc impunatoare, casa are o vedere uimitoare asupra mării, iar labirinturile din interior sunt fascinante.

În Lloret del Mar se află Water World, un parc acvatic, ce atrage mii de turiști în fiecare zi. Aici veți avea ocazia să încercați cele mai noi piscine, tobogane înalte, curse acvatice pe râurile artificiale și locuri de joaca și piscine de mică adâncime pentru copiii ce nu au împlinit 5 ani.

În apropiere de Costa Brava se află Port Aventura, cel mai mare parc de distracții din Spania. Parcul este localizat pe Coasta Daurada, în stațiunea Salou, la 120km de Barcelona și 10km de aeroportul Reus. Cu o suprafață de 34.000mp, Port Aventura promite turiștilor de toate vârstele o experiență unică, de neuitat. Parcul este împărțit în 5 zone, anume China Imperială, ce include Marele Zid, temple, dragoni și spectacole cu dansuri tradiționale chinezești, Vestul Sălbatic, exotica Polinezia unde veți avea ocazia să explorați jungla, Mexic și Mediterania.

Dacă te hotărăști să vizitezi Spania, Costa Brava este de neratat, pentru că sigur vei găsi ceva potrivit pentru tine. Îți las aici o super ofertă, iar ție nu-ți mai rămâne decât săți pregătești bagajele.